*

Janne Uotila Piraattipolitiikkaa

EU

Ketä auttaa Naton 5. artikla ja EU-turvatakuut?

EU-komisso katsoo jo pitkään sivusta, kuinka Turkin diktaattori Erdogan tekee mitä aamiaispöydässä mieleen juolahtaa. Päiviä, viikkoja, kuukausia jopa vuosia EU:n korkeat viskaalit, mukaan lukien meidän oma Euro-Olli, ovat pitäneet rauhanliittokulissia kaksin käsin pystyssä ja samalla rukoilleet muutosta. Erdogan on samaan aikaan terrorisoinut oman maan kansalaisia ja hyökkäillyt milloin kenenkin kimppuun. Sulkenut Nato-yhteistyökumppaneidensa pääsyn lentokentille ja ajanut heitä pois maastaan.

Jyrki Katainen - Suomen kallein mies?

Lukaisin eilen Seuran sivuilla julkaistun artikkelin Kova väite: pääministeri Jyrki Kataisella salattu päämäärä Suomen EU-neuvottelijana. Artikkelissa käsitellään Esko Seppäsen julkaisemassa kirjassa esitettyjä väitteitä, joiden mukaan Suomi on maksanut miljarditolkulla ylimääräisiä maksuja kiitos Kataisen ja kumppaneiden tekemien ratkaisujen.

Suomi, EU ja konkurssi

Suomi liittyi EU:n lypsettäväksi 1995 ja aluksi kaikki oli kuin hyvää unta.Liittyminen rauhoitti hurjat korkorallit, joita oli nähty aikaisimpina vuosina.( Jotkut makselevat vielä tänäkin päivänä ja ei epätoivoisiltakaan teoilta ole vältytty.) Kauppa alkoi kukoistaa ja talous nousi kun yritykset pystyivät tarjoamaan vapaasti tuotteita ilman rajaesteitä ja sen myötä kansa voi hyvin. Valtionvelka oli tuolloin 60.1 mrd ja hyvin hallittavissa, lainaa tarjottiin ja myös annettiin/otettiin edullisin ehdoin( oliko suunnitelmallista, kuten myöhemmin kerron ) Nyt se on 108 mrd jo ja kasvaa nopeutuva

Suomi EUn ytimessä - ilman valtaa

Suomen tiedetään olevan EUn ytimessä. Tämä tieto on tosin vain Suomessa meidän poliitikoillamme. Mene ja kysy ydinasemastamme EUssa saksalaiselta tai italiaanolta niin he naurahtavat syystäkin. Meillä on 2% EUn parlamentin äänivallasta ja osuus on kutistumassa uusien maiden liittyessä unioniin. Suomella 13 edustajaa parlamentin salissa 751 edustajan joukossa. Ääniä on parlamentissa nyt yhteensä 352 kpl, joista Suomella 7 kpl. Kun nyt kehitymme kohti liittovaltiota niin kuinka voimme tyytyä muiden komentoon myös asioissa, jotka koskevat itseämme.

"hiljainen isäntä" ja EU:n suunta. Mahtavaa Presidentti Sauli Niinistö!!

IS uutisoi:

Presidentti puhui valtiopäivien avajaisissa EU integraation esille tuomista haasteista.

"– EU:n paikoin hiipien syvenevä integraatio voi luoda Suomelle visaisia pulmia, hän sanoi viitaten etenkin EU:n talous- ja rahaliiton syventämiseen sekä haluun lisätä EU:n yhteisvastuuta."

 

Jos tulisi jotain tolkkua tähän EU:n tulevaisuuskeskusteluun, kun hallituksemme siitä ei suostu keskustelemaan.

6 Balkanin maata mukaan EU:hun vuoteen 2025 mennessä

Juuri, kun edes jollain tasolla aletaan ymmärtää, että EU:n suuri ongelma on  liian monta eri talouden ja kehityksen tasoissa kulkevaa jäsenmaata, joilla kaikilla on omat tarpeet, niin nyt halutaan 6  maata lisää.

Toki pieni varaus nyt vielä siitä, että kyseessä on humpuukilehden klikkiuutinen.

 

Jäsenmaksut uhkaa nousta jo Brexitin myötä, mutta tuskin nuo 6 Balkanin maata hirveästi on tuomassa rahaa, eli todennäköisesti me nettomaksajat saamme siis vielä lisää maksettavaa.

Hajottaako Martin Schulz EU:n?

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005194302.html

Saksan sosialidemokraattien (SPD) puheenjohtaja Martin Schulz täräytti tiskiin visionsa Euroopan tulevaisuudesta. Hän haluaa muodostaa EU:sta liittovaltion eli ”Euroopan Yhdysvallat” vuoteen 2025 mennessä.

Tuo on kuukauden vanhaa uutista, mutta tulee ajankohtaisemmaksi tässä Saksan hallitustalkoiden edetessä.

Aika mielenkiintoinen tilanne, jos Merkelin kanssa saavat hallituksen kasaan ja onko niillä edes vaihtoehtoja kun jonkinlainen hallitus kasata? Siis oikeesti onko, mä en tiedä?

Presidentinvaalit ja Nato - nuorallatanssia ilman turvaverkkoa

Presidentinvaalien asetelmia tulkittiin Nato-vastaisuuden voitoksi, kun suurin osa ehdokkaista asettui vastustamaan sotilaallista liittoutumista tulevina vuosina.

Presidenttiehdokkaiden asennoituminen heijastunee saadun demokraattisen mandaatin kautta myös tulevien vuosien puoluepolitiikkaan.

Visegrad ja unelma vapaiden maiden valtioliitosta

Eilen pidettiin Budapestissa merkittävä kokous, jonka julkilausuma on yhtä ajankohtainen kuin ymmärrettävä. Puolan, Unkarin, Tšekin ja Slovakian johtajat toivovat EU:sta vapaiden valtioiden liittoa, jonka jäsenmaat eivät liiallisesti puutu kunkin valtion sisäisiin ratkaisuihin.

Väyrynen paljasti linjattomuutensa EU-politiikassa

 

Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen paljasti viikko sitten vaalikeskustelussa, että hän saadakseen keväällä 2007 ulkomaankauppa- ja kehitysministerin salkun, sitoutui siihen, että pääministeri Matti Vanhanen hoitaa hallituksen EU- ja europolitiikan. 

 

Väyrynen luovutti sananvapautensa ja samalla äänioikeutensa saadakseen ministerin salkun. Tämän hän nyt itse myönsi. Hän oli valmis taipumaan ja luopumaan periaatteistaan.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä