Janne Uotila Piraattipolitiikkaa

Piraatin Turku - kuntavaaliohjelma 2017

  • Sinulla on ääni, kuntavaalit 9.4.2017. Piraattipuolue
    Sinulla on ääni, kuntavaalit 9.4.2017. Piraattipuolue

Monille voi äkkiseltään olla vaikeaa hahmottaa, mitä piraattipuolueella on annettavana kuntavaaleissa. Piraateilla on kuitenkin kattava vaaliohjelma, jossa puolue tarjoaa kuvan tulevaisuuden kunnasta, jossa päätöksenteko on avointa, läpinäkyvää ja osallistavaa jo suunnittelun alkaessa. Kunnassa on otettu käyttöön uusia tapoja tuottaa palveluita yhdessä kolmannen sektorin ja yritysten kanssa palvelusetelien ja palvelualoitteen keinoin. Avoimuuden, kilpailuttamisen ja digitalisaation myötä kunnan oman tuotannon ja ulkoistettujen palvelujen laatua ja kustannustehokkuutta on saatu parannettua. Kunnassa on laadukas koulujärjestelmä, joukkoliikenne on suosittua ja kävely- ja pyöräilyolosuhteet ovat viihtyisät. Julkinen tila on aidosti yhteistä. Vapaan tilankäytön ansiosta kuntalaisilla on entistä enemmän vapaa-ajan harrastus- ja virkistysmahdollisuuksia.

Itse tulen toimimaan piraattien kuntavaaliehdokkaana Turussa ja alapuolelta löytyvä henkilökohtainen vaaliohjelmani on tehty puolueen vaaliohjelmaa kunnioittaen.

 

Vaaliohjelma kuntavaaleissa 2017 / Janne Uotila, Piraattipuolue

Yhdessä tehty ja avoin Turku

● Kaupunginhallituksen ja lautakuntien kokoukset on oltava avoimia.

● Turun kaupungin tulee tarjota asukkailleen entistä enemmän helppoja tapoja seurata ja osallistua päätöksentekoon.

● Niiden yhtiöiden toiminnassa, joista kaupunki omistaa enemmistön on noudatettava lain vaatimuksia avoimempaa hallintoa.

 

Palveleva ja joustava Turku

● Palvelutuotannossa on keskeistä palvelujen saavutettavuus ja joustavuus. Yksityistäminen, ulkoistaminen kilpailutuksen kautta sekä kokonaan julkisesti tuotettu palvelu ovat kaikki varteenotettavia vaihtoehtoja.

● Turun kaupungin tulee tukea ja tarjota enemmän harrastus- ja vapaa-ajantoiminnan mahdollisuuksia lapsille ja nuorille.

 

Parhaan opetuksen ja vapaan tiedon Turku

● Opetuksen laatuun on panostettava entistä enemmän varhaiskasvatuksesta alkaen ja henkilöresursseihin on satsattava. Peruskoulun luokkakokoja ei saa enää kasvattaa ja koulunkäyntiavustajien määrää on lisättävä, jotta luokissa olisi mahdollisimman usein myös toinen aikuinen opettajan lisäksi. Elinikäistä oppimista on tuettava ja mahdollistettava myös työssä käyville.

● Turun kirjastoja tulee kehittää entistä enemmän vapaan tiedon lähteeksi ja niiden on tarjottava entistä runsaampi valikoima tietoa ja kulttuuria, joka on saatavilla myös sähköisissä muodoissa.

 

Viisaammin rakennettu ja puhtaampi Turku

● Kävely, pyöräily ja joukkoliikenne tulee asettaa ensisijaisiksi liikkumistavoiksi keskustassa. Ydinkeskustasta tulee muodostaa kaupunkilaisille viihtyisä oleskelu- ja ajanviettopaikka, eikä se saa toimia pelkästään läpikulkupaikkana. Tämän vuoksi henkilöautojen läpiajoliikennettä kaupungin ydinkeskustassa voidaan rajoittaa. Henkilöautoille tarkoitettujen kaistojen määrää kaupungin keskustassa voidaan vähentää sekä kaistoja kaventaa. Kävelijöille ja pyöräilijöille tarkoitettuja reittejä ja alueita on lisättävä. Ydinkeskustan liikennettä tulee kehittää seuraavassa tärkeysjärjestyksessä: 1. kävely, 2. pyöräily, 3. Joukkoliikenne, 4. Huolto- ja jakeluliikenne, 5. henkilöautoliikenne. Keskustan, jokivarren ja puistojen viihtyisyydestä ja vehreydestä on pidettävä huolta. Viheralueita ja istutuksia on myös lisättävä entisestään.

 

Janne Uotila

Piraattipuolue, Turku

Varsinais-Suomen Piraattien hallituksen jäsen

https://www.facebook.com/JanneUotilaPIR/

https://twitter.com/JJUotila

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat