Rakennusliitto ymmärsi miten ala pidetään elinvoimaisena.

Nyt on alkanut kuulua Rakennusliitostakin sellaista puhetta, että tässähän voi jo alkaa harkitsemaan takaisin liittymistä. Rakennusliitossa on ymmärretty, että turha byrokratia ei johda mihinkään hyödylliseen. Tarjoamalla lisää matalamman kynnyksen työmahdollisuuksia varmistetaan parhaiten työvoiman tarjonta, alan kasvu ja elinvoimaisuus. Tässä tarjotaan aitoa ratkaisua myös työttömyyteen omalta pieneltä osaltaan. Tämän suuntaisia ratkaisuja tarvitaan enemmän, jotka eivät sisällä turhaa byrokratiaa ja tukihimmeleitä, eivätkä sitä kautta minkäänlaisia paineita verojen korotuksiin.

Rakennusliiton varapuheenjohtaja kirjoittaa hyvin blogissaan: https://kossi.rakennusliitto.fi/blogi/alkaa-lisatko-byrokratiaa/ "Hallitus on sormi suussa. Työttömät pitäisi saada töihin, mutta työpaikkoja ei ole. Ratkaisua haetaan työttömien kyttäämisestä ja etujen leikkaamisesta. Tällä syntyy uusia työpaikkoja kuitenkin vain kyttääjille." Ja jatkaa: "Valtion tukiin perustuvat työllistämistoimet eivät tehoa. Työpaikat syntyvät, jos ovat syntyäkseen, etupäässä pieniin yrityksiin. Tukien hakeminen ja niistä raportointi on liian raskasta yrittäjälle, jonka päähuoli on kerätä tulosta viivan alle. Suomen massiivinen työttömyysongelma ei ratkea lisäämällä byrokratiaa ja potkimalla elämän valmiiksi lannistamia perseelle. Rakennusalalla sovimme työkokeilusta, joka ei edellytä valtion rahaa eikä viranomaisten ranneliikkeitä."

Samasta aiheesta jatkaa Kauppalehden juttu, joka kertoo, että kyse on uusien rakennusalalle tulevien kouluttamattomien työkokeilusta, jossa palkkaus voi joustaa. Työnsä osaavan, ammattitaitoisen ja motivoituneen työntekijän ei tarvitse eikä kannata pelätä, että uudet tulijat vievät työt. Kyse ei ole nollasummapelistä, vaan tämä on yksi keino pitää rakennusala elinvoimaisena ja kasvun mahdollisuudet auki, josta hyötyvät kaikki alalla työskentelevät. http://m.kauppalehti.fi/uutiset/rakennusliitto-ravayttaa-tuntipalkka-6-e…

JanneUotila
Piraattipuolue Turku

Pääluottamusmies
Piraattipuolueen puoluehallituksen jäsen.
Varsinais-Suomen Piraattien hallituksen jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu