Janne Uotila Piraattipolitiikkaa

Rakennusliitto ymmärsi miten ala pidetään elinvoimaisena.

Nyt on alkanut kuulua Rakennusliitostakin sellaista puhetta, että tässähän voi jo alkaa harkitsemaan takaisin liittymistä. Rakennusliitossa on ymmärretty, että turha byrokratia ei johda mihinkään hyödylliseen. Tarjoamalla lisää matalamman kynnyksen työmahdollisuuksia varmistetaan parhaiten työvoiman tarjonta, alan kasvu ja elinvoimaisuus. Tässä tarjotaan aitoa ratkaisua myös työttömyyteen omalta pieneltä osaltaan. Tämän suuntaisia ratkaisuja tarvitaan enemmän, jotka eivät sisällä turhaa byrokratiaa ja tukihimmeleitä, eivätkä sitä kautta minkäänlaisia paineita verojen korotuksiin.

Rakennusliiton varapuheenjohtaja kirjoittaa hyvin blogissaan: https://kossi.rakennusliitto.fi/blogi/alkaa-lisatko-byrokratiaa/ "Hallitus on sormi suussa. Työttömät pitäisi saada töihin, mutta työpaikkoja ei ole. Ratkaisua haetaan työttömien kyttäämisestä ja etujen leikkaamisesta. Tällä syntyy uusia työpaikkoja kuitenkin vain kyttääjille." Ja jatkaa: "Valtion tukiin perustuvat työllistämistoimet eivät tehoa. Työpaikat syntyvät, jos ovat syntyäkseen, etupäässä pieniin yrityksiin. Tukien hakeminen ja niistä raportointi on liian raskasta yrittäjälle, jonka päähuoli on kerätä tulosta viivan alle. Suomen massiivinen työttömyysongelma ei ratkea lisäämällä byrokratiaa ja potkimalla elämän valmiiksi lannistamia perseelle. Rakennusalalla sovimme työkokeilusta, joka ei edellytä valtion rahaa eikä viranomaisten ranneliikkeitä."

Samasta aiheesta jatkaa Kauppalehden juttu, joka kertoo, että kyse on uusien rakennusalalle tulevien kouluttamattomien työkokeilusta, jossa palkkaus voi joustaa. Työnsä osaavan, ammattitaitoisen ja motivoituneen työntekijän ei tarvitse eikä kannata pelätä, että uudet tulijat vievät työt. Kyse ei ole nollasummapelistä, vaan tämä on yksi keino pitää rakennusala elinvoimaisena ja kasvun mahdollisuudet auki, josta hyötyvät kaikki alalla työskentelevät. http://m.kauppalehti.fi/uutiset/rakennusliitto-ravayttaa-tuntipalkka-6-e...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-työttömät pitäisi saada töihin, mutta työpaikkoja ei ole-

Haloo firmojen pyörittäjät ja suunnittelijat. Pankaapa toimeksi sellaisten tuotteiden aikaansaamiseksi, jotka kävisivät kaupaksi ulkomailla. (Vienti takkuaa). Eihän työttömyyteen ole syyllinen työtön tuotteen tekijä. Vanha eikä nuori.
Ei edes tuotteen tekijän palkkataso.
Avoinna olevilla toinen toisilleen tarjottavalla palvelutyöllä ja yhteiskunnan avustamalla tempputyöllistämisellä "ei herra huonetta rakenna". Vaan laadukkaalla maailmalla kaupaksi käyvällä tuotteella. Maksavia asiakkaitahan siellä varmasti riittää. Sitä vartenhan teidät on yhteiskunnan varoin koulutettu. Jonka tuloksena osaamisesta ei pitäisi olla puutetta. (Maailman parhaiten koulutettu kansa?) Eli ei kilpailla "bulkkitavaroilla", vaan laatutuotteilla.
Anteeksi, että "syyllistän" tiettyjä tahoja. Johtuu siitä, että en millään ymmärrä, miten nyt jo minipalkkaisen lähihoitajan useiden satojen eurojen rokotus vuosiansiosta auttaa vientifirmoja nostamaan Suomea lamasuosta.

Pekka Iiskonmaki

Kyllä se Aitamurron aikana kävi todella pohjalla, kun mestarien piti kävellä työmailla pistooli taskussa.

Surkean rakentamislaadun takana oli aluksi jatkuvat lakot ja nykyisin tolkuton verotus.

Suomi on joutunut pahaan kierteeseen. Sutta ja sekundaa syntyy kalliiseen hintaan.

Teuvo! Missä vika, kun yrittäminen ei kiinnosta?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-missä vika-----?
Sitä ihmettelen minäkin. Liian raskasta, riskipitoista ja arvaamatonta suomalaiseen hyvinvointiyhteiskuntaan tottuneelle? Nythän tätä hyvinvointia ollaan ajamassa alas. Saa nähdä alkaako yrittäminen maistua?Haaste nykyiselle ja tulevalle "aktiivisukupolvelle". Mallia löytynee ainakin lahden takaa ja kaukoidän miksei myös eteläisen euroopan maista. Ajattelen tässä lähinnä sellaista pienimuotoista yritystoimintaa.

Pekka Iiskonmaki

#3
Miksi et Teuvo ryhtynyt yrittäjäksi, kun olet ollut niin aktiivinen? Ei nuo sinun selityksesi ole relevantteja.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#3 Pekka
Sanos muuta. Aikoinaan 50-luvun loppupuolella olin olin tsupparina ossuuskaupan rautaosastolla. Jo silloin totesin, että ei taida Teukasta tulla kauppiasta. Sen paremmin kuin muutakaan yrittäjää. Tehtaan varjossa syntyneenä ja kasvaneena veri veti sinne. Ja niinpä minusta tuli hemmetin hyvä työmies. (Ei oma arvio.) Ehkä kyseessä on myös perintötekijät. Faija oli myös kovan luokan duunari. Seli...seli.... heh

Pekka Iiskonmaki

#5
Sepä se.

Harva uskaltaa ottaa vastuuta itsestään ja muista. On helpompi olla renki kuin isäntä Suomessa nykyisin.

Yrittäjyys ei tule Suomessa nousemaan vuosikymmeniin merkittävästi.

Pienet ikäluokat, yrittäjien heikko asema yhteiskunnassa ja nuoret eivät halua uhrautua tekemään pelkästään töitä.

Vain yksi kymmenestä onnistuu ja se on heikko tulos maailman laajuisesti.

Käyttäjän TeijoLahtinen kuva
Teijo Lahtinen

Se ratkaisu ei ole palkkojen pienentäminen, vaan järjettömien välillisten kulujen pienentäminen, joita työnantaja joutuu työntekijästä valtiolle maksamaan. Nyt ollaan väärällä tiellä. Tuo tie vie nopeasti suomalaiset ammattilaiset ulkomaille parempien palkkojen perään.

Pekka Iiskonmaki

#7
Tuo on totta.

Välistävetäjä ottaa aina enemmän kuin antaa. Duunarilla musta tulevaisuus.

Toimituksen poiminnat